Neonacisti

Da li je antifa taktika kontraproduktivna? Pitajte belog nacionalistu Ričarda Spensera šta misli o tome.

Da bi posledice učlanjenja u pokret belih nacionalista izgledale manje privlačno – da biste fašizmu oduzeli „zabavu“ – upravo je antifa strategija ta koja sprečava širenje tog pokreta. Spenserova izjava da njegovi skupovi više nisu „zabavni“ je muzika za antifa uši.

Mali Arvin je nacrtao kukasti krst

Vaspitači u Nemačkoj lako izlaze na kraj sa hiperaktivnom decom ili rešavaju svađe oko lego kockica. Ali šta da rade kada četvorogodišnjak u vrtiću priča kako je dobar Arijevac, za razliku od druge dece „bezvredne rase“?

Intervju sa Mirom, Andrejom i Sašom iz Antifašističke akcije Ukrajine

Saša, Andrej i Mira članovi su Antifašističke akcije Ukrajine, grupe koja prati razvoj i bori se protiv fašizma u Ukrajini. Mi smo seli da porazgovaramo o uticaju fašizma na Evromajdan i evo šta su mi rekli.

Organizing Revolt

Ove nedelje: 1. Proto nazis in the Ukraine 2. the end of Bill McKibben's innocence 3. Enbridge blockers found guilty 4. Fracking pipeline must be stopped 5. No justice for Kelly Thomas 6. The silent anarchist is free 7. Bambu - Crosshairs 8. Peter Gelderloos on Barcelona assemblies

Akreditovani neonacisti

Neonacisti u Nemačkoj sve češće koriste novinarske propusnice kako bi ušli na konferencije za štampu i druge događaje. Tamo motre, fotografišu i snimaju one koji se bore protiv desne radikalne scene.

Pravoslavni dobrovoljci: Grčki neonacisti iz Zlatne zore bili u Srebrenici 1995?

Ekstremno desničarski, neonacistički politički pokret Zlatna zora (grč. Hrisi avgi), koji je u posljednjih nekoliko dana uzburkao javnost u Europi najprije svojim otvorenim prijetnjama tamošnjim muslimanima da će biti 'zaklani kao pilad ako se ne odsele iz Grčke', ali i najavama da će okupiti 100.000 Grka kako bi spriječili izgradnju prve džamije u Ateni, izazvao je zabrinutost i zebnju među muslimanskim zajednicama na Balkanu, izvještava Agencija Anadolija (AA)

Izveštaj: Zlatna zora, 1980-2012. - Put neonacista u parlament

Na poslednjim izborima, 425.000 grčkih glasača se svrstalo uz neonacističku političku stranku. Šta je, zapravo, Zlatna zora, odakle dolazi, koja je njena prava priroda? I ko su ljudi koji za nju glasaju?

Neonacista predaje u novosadskoj srednjoj školi

Antifašistička akcija Novog Sada obaveštava i upozorava javnost da u srednjoj ekonomskoj školi „Svetozar Miletić“ u Novom Sadu, kao profesor fizičkog vaspitanja, radi aktivista zabranjene neformalne neonacističke organizacije Nacionalni Stroj, Vanja Radosav – Koja.

Zašto Nemačka nije iskorijenila svoje neonaciste?

Nasilje krajnjih desničara prema imigrantima postalo je, u nekim dijelovima Njemačke, skoro pa redovna pojava. I policija i javnost prečesto su ravnodušni prema ekstremizmu, usprkos riziku koji on predstavlja za ugled zemlje. Negdje duboko u svojoj nutrini, Njemačka još nije shvatila da treba prihvatiti svoje manjinske zajednice.