Otpor

Intervju sa komandirom YPG-a: ISIS je poražen u Kobaneu

Mehmûd Berxwedan – član generalne komande YPG – dao je intervju novinaru Ersinu Çaksuu za Özgür Gündem. Berxwedan je rekao Çaksuu da su poraženi svi oni koji su rekli da je Kobane „pao“ ili „da će pasti“, i da će ukoliko bude otvoren koridor ka gradu ISIS biti potpuno isteran iz te oblasti.

Globalna kultura nasilja: Kojim putem do mira i pravde?

28. septembra 1014, Kris Hedžis (Chris Hedges) je govorio sa podijuma Šarli Horvic (Charley Horwitz) Bruklinškog društva za etičku kulturu, o sveprožimajućem nasilju koje karakteriše naše doba i ponudio moguća rešenja.

Budite na pravoj strani istorije – sa hrabrim narodom Kobanea

Dilar se podvrgla šestodnevnom štrajku glađu u Nemačkoj, u znak solidarnosti sa otporom Kobanea.

Skupe posledice jeftine hrane

„Hamburger koji se prodaje za 1 dolar u Sjedinjenim državama koštao verovatno 200 dolara kad bi se uzeo u obzir štetan uticaj načina njegove proizvodnje na životnu sredinu.“

Svi smo mi teroristi

Stanovnici jedne alpske doline suprotstavili su se korumpiranoj vlasti i razvojnoj ideji koji dominira Italijom. Upoznajte dolinu Susa.

Decolonize this!

Ove nedelje: 1. Super SME 2. Community Self-Defense 3. Enbridge Pipeline Fenced off 4. Rio’s World Cup Cleanup 5. Hearts are stronger than bullets **Music Break: Savage Fam Hatred** 6. Decolonize this!

Ćutnja je zlato

Naše ćutanje je…njihovo zlato: Video Koordinacionog komiteta za borbu protiv aktivnosti u vezi sa rudnikom zlata iz Soluna koji je prvi put prikazan na kontrainformacionom dešavanju na trgu Aristotelus u Solunu 26. aprila 2012.

The End of THEIR World

1. Pajama Jammy Jam 2. Egypt’s Re-Revolution 3. NATO 5 4. Molotovs for Alex 5. Spain’s anti-video ninja laws 6. Like pigs in milk 7. I’m moving to Indiana 8. ΕΞΤΑΣΗ ΤΕΑΜ 9. Natives stop gas pipelines

Izraelska policija anarhistima ograničava slobodu kretanja

Sada je sasvim jasno: zajedničke akcije Izraelaca i Palestinaca koje su koordinisane od strane grupe "Anarhisti protiv zida" predstavljaju trn u oku izraelske države.

Između krize, štednje i fašizma

Tekst donosi pregled zbivanja posljednjih nekoliko mjeseci u zemljama južne Europe, s posebnim naglaskom na situaciju u Grčkoj gdje uz alarmantno jačanje ekstremne desnice posebno zabrinjava sve otvorenija suradnja države s istom.

Mi smo kriza kapitalizma

Audio zapis i prevod transkripta prezentacije Johna Hollowaya sa ovogodišnjeg Left Foruma, koji je održan u Njujorku, SAD.

Gušenje egipatske revolucije

Više od 11 nevinih demonstranata (zvanično) je ubijeno pre ovog petka od strane „prorežimskih“ siledžija u civilu, a onda u petak, vojska se obrušila na demonstrante ne gledajući kud udara.

Najbolji među nama

Više nema izgovora. Ili ćete se pridružiti pobuni koja traje na Volstritu i u finansijskim četvrtima drugih gradova širom zemlje ili ćete biti na pogrešnoj strani istorije.

Politika postanarhizma

Nasukanima na stenovitim obalama državne moći, anarhizam sada prelazi u prvi plan naše političke imaginacije.

U iščekivanju magične varnice

Većina aktivista i aktivistkinja koje poznajem tokom većeg dela života organizuju se oko mogućnosti dešavanja nečega za šta nisu sigurni da veruju da se ikada zaista može desiti.