Politički zatvorenici

Zašto mediji ignorišu Džeremija Hamonda a veličaju Edvarda Snoudena

Hamondovo hakovanje Strafora, korporativne obaveštajne agencije, kreiralo je globalnu solidarnost otkrivanjem načina na koji 1% targetira aktiviste širom sveta.

Štrajk glađu u Koloniji broj 14

U ponedeljak 23. septembra stupila sam u štrajk glađu. To je ekstremni korak, ali sam uverena da mi je jedini izlaz iz trenutne situacije.

Yasiin Bey (aka Mos Def) se podvrgao prisilnom hranjenju koje je deo standardne procedure u Guantánamo Bayu!

Sa početkom meseca Ramazana, više od 100 štrajkača glađu u Gvantanamo Beju nastavlja sa svojim protestom. Više od njih 40 je podrgnuto prisilnom hranjenju. U dokumentu koji je procureo u javnost navode se vojna uputstva, ili standardna operativna procedura, za prisilno hranjenje zatvorenika, i ti detalji su užasavajući. U ovom četvorominutnom filmu organizacije za ljudska prava "Reprieve" i dobitnika nagrade BAFTA, režisera Asifa Kapadie, američki glumac i hip hop zvezda Mos Def, čije islamsko ime je Jasin Bej, podvrgava se ovoj proceduri.

Drugi Bredli Mening: Zbog Vikiliksa i hakovanih Stratforovih imejlova Džeremiju Hamondu preti doživotni zatvor

Federalni sudija je odbila da bude izuzeta iz pomno posmatranog suđenja pritvorenom kompjuterskom hakeru Džeremiju Hamondu (Jeremy Hammond), navodnom članu grupe "Anonymous" koji je optužen za hakovanje u kompjutere privatne obaveštajne firme Stratfor i predavanje oko pet miliona imejlova zviždačkom sajtu Vikiliks.

Odbrojavanje do armagedona

1. LMFAO 2. 2012 hottest year ever 3. Romney’s and Obama’s pipe dreams 4. Keystone Xl Blockade in Texas 5. Benjamin Netanyahu’s coke problem 6. Nobel War Prize 7. Spanish loot supermarkets 8. Parliament surrounded in Madrid 9. Molotov cocktails party in Athens 10. Savage Fam 11. Will Potter’s “Green is the New Red”

Ashanti Alston na anarhističkom sajmu knjiga u Dablinu 2009.

U martu 2009. Ashanti Alston, bivši član Partije Crnih pantera i vojnik Crnačke oslobodilačke armije, došao je u Irsku da bi govorio na anarhističkom sajmu knjiga u Dablinu. Ovo je video snimak njegove prezentacije.