Prava životinja

Kinofil

“Veličina i moralni napredak naroda može se mjeriti po tome kako postupaju sa životinjama.”
MAHATMA GANDHI

U Brazilu oslobađeno skoro 200 biglova iz laboratorije koja vrši eksperimente na životinjama

Aktivisti i aktivistkinje koji se u Brazilu bore za prava životinja oslobodili su 17. oktobra 2013. nešto manje od 200 biglova iz laboratorije koja vrši eksperimente na psima.

Protest - KRZNO JE UBISTVO! (Beogradska nedelja mode)

Pred početak otvaranja Beogradske nedelje mode "Perwoll Fashion Week" u Belekspo centru, grupa aktivista je mirno izrazila svoj protest zbog surove eksploatacije životinja radi njihovog krzna i kože u modnoj industriji.

Bojkotujte cirkuse! Sloboda za životinje!

Grupa aktivista je dana 12. oktobra 2013. ispred cirkusa Medrano izrazila svoj protest protiv zloupotrebe svih životinja u industriji zabave.

ATG Radio | O životinjama

Svi smo čuli za ljudska prava, ali šta je sa pravima životinja? Koja prava imaju, ili bi trebalo da imaju životinje i šta onemogućava njihovo ostvarenje? I kako se SAD porede sa drugim državama po pitanju posvećenosti zaštiti životinja? Paul Waldau i njegove ideje u srži su rastućeg interdisciplinarnog polja koje se zove studije životinja.

PETA: Mačke mučene i ubijane u univerzitetskoj laboratoriji u Viskonsinu

Decenijama, bezbrojne mačke su bile zatvarane, sečene i ubijene u okrutnim i beskorisnim eksperimentima „zvučne lokalizacije“ na Univerzitetu Viskonsin-Medison (UV).

Zemljani (Earthlings)

Pokrivajući prodavnice ljubimaca, uzajivačnica pasa i azila za životinje, kao i industrijalizovane farme, trgovinu kožom i krznom, inustriju sporta i zabave, i konačno medicinsku i naučno istraživačke profesije, film Zemljani (Earhlings) donosi snimke načinjene upotrebom skrivenih kamera pomoću k