Punk

Pussy Riot: Želimo sve najbolje Nađi i Maši – ali one više nisu deo nas

Pošto su Nađa i Maša odabrale da ne budu sa nama, molimo vas, poštujte njihov izbor. Upamtite, mi više nismo Nađa i Maša. One više nisu Pussy Riot.

Intervju sa Sini Anderson, režiserkom filma 'The Punk Singer'

"The Punk Singer" je novi dokumentarac o Kathleen Hanna, pevačici bendova Bikini Kill i Le Tigre. Pored trejlera i inserata iz filma, režiserka Sini Anderson govori o snimanju filma, šta znači biti u pank bendu, o počecima feminizma trećeg talasa i Riot Grrrl pokreta, o fanzinima, odnosu Hane i Kurta Kobeina, iluziji uspeha i Hanninoj bici sa lajmskom bolešću i svojim budućim projektima.

Anarhofeminističko odgajanje dece

Kako izgleda anarhofeminističko odgajanje dece? U čemu je razlika između permisivnosti i slobodnog odgajanja dece? Kako anarhisti/kinje disciplinuju svoju decu? Šta brine anarhističke/radikalne roditelje i kako naši prijatelji koji nemaju decu mogu da nas podrže?

PoP dEFECT RADIO: Nova muzika, saobraćajni gnev i Margret Thatcher

U ovom, pomalo bajatom, ali svejedno sjajnom izdanju PDR-a, možete između ostalog čuti: Clutch, Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine, Rob Zombie, D.O.A. The Thermals, Dead Prez, Offspring, Louis C.K., Chumbawamba i specijalne mikseve na temu oružja i saobraćajnog gneva.

Grejl Markus: "Tragovi karmina: tajna istorija kulture XX veka" (Gradac, 2013)

Knjiga teče nehronološki, preko asocijacija, ali u središnjem delu dobro pokriva tu "tajnu" evropsku tradiciju, od srednjovekovnih slobodarskih jeresi, preko Komune i avangarde s početka XX veka, do letrista i situacionista.

Frying Dutchman - Glas "generacije Fukušima"

Rok bend iz Kjota, Frying Dutchman, donedavno sasvim anoniman, preko noći je postao glasnik generacijskog nezadovoljstva mladih Japana.

Siva zona

Hardcorepunk scena je jedino mesto na ovom prokletom svetu koje treba da ostane potpuno čisto od svih zala, bez ikakvog izuzetka. Dakle, nema mesta za nacizam/ fašizam, rasizam, homofobiju, seksizam, mačo nasilje i sve ostalo što nas truje.

Thank you Tusta, hvala Tusta!

Umro je Branko Črnac – Tusta. We salute you, veliki meštre!

Intervju sa Deekom iz Oi Polloi

Intervju sa Deekom Allenom, anarhopank veteranom, snimljen je u nedelju 5. avgusta 2012. na New Direction festivalu u Olimpiji, Vašington, SAD.

Free Pussy Riot!

Peaches, Simonne Jones, i mnoge druge muzičarke/i, umetnice/i i slobodne misliteljke i mislioci udružile/i su se i napravili ovaj video spot podrške ruskom feminističkom pank kolektivu PUSSY RIOT!

Umetnik zašio usta u znak solidarnosti sa Pussy Riot

Revoltiran produženim pritvorom članicama benda Pussy Riot, zašivenih usta, umetnik Pjotr Pavlenski je protestovao ispred Kazanske saborne crkve u Sankt Petrsburgu.

Zvanični sajt čuvenog fanzina Slug and Lettuce je online

Nakon višegodišnjeg rada, legendarni DIY punk fanzin je konačno online!