Pussy Riot

Pussy Riot: Želimo sve najbolje Nađi i Maši – ali one više nisu deo nas

Pošto su Nađa i Maša odabrale da ne budu sa nama, molimo vas, poštujte njihov izbor. Upamtite, mi više nismo Nađa i Maša. One više nisu Pussy Riot.

Fear of a Black Bloc planet

Ove nedelje: 1. Herman Wallace RIP 2. The KGB’s in da house 3. Mexico never forgives 4. Brazil’s Black Bloc 5. Pussy Riot 6. Who are the warriors?

Štrajk glađu u Koloniji broj 14

U ponedeljak 23. septembra stupila sam u štrajk glađu. To je ekstremni korak, ali sam uverena da mi je jedini izlaz iz trenutne situacije.

Sloboda za Pussy Riot

I staro i mlado, I kuso i repato, i blato i suvo zlato, svi za Pussy Riot!

Marija Aljohina: „Naš protest je otvorio pitanje stapanja Ruske pravoslavne crkve i bezbednosnih službi“

Tri optužence u slučaju Pussy Riot provele su više od pet meseci u predpretresnoj pritvorskoj jedinici br. 6, nadomak metro stanice Pečatniki. Ovaj zatvor je poznat kao „Žuta kuća“ [što je na ruskom sinonim za ludnicu] zbog boje kula u kojima se nalazi. Protekle nedelje, dopisnik New Timesa bio je u prilici da razgovara sa Marijom Aljohinom.

Pogrešni razlozi za podržavanje Pussy Riota

Ti mladi ljudi podjednako preziru kapitalizam koliko i putinizam. Oni na meti imaju ne samo ruski autoritarizam, već, rečima Tolokonjikove, čitav „korporativno državni sistem“. To važi za Zapad podjednako koliko i za samu Rusiju.

Novi singl Pussy Riota: Putin raspiruje plamen revolucije

Feministički pank kolektiv Pussy Riot ne posustaje uprkos montiranom procesu protiv Nađe, Maše i Kaće.

Članice Pussy Riota osuđene na dve godine zatvora; reakcije feminističke rokerke JD Samson

DemocracyNow! razgovara sa Alisom Obrazovom, asistentkinjom advokata Pussy Riota, i feminističkom rokerkom JD Samson (Le Tigde, MEN) povodom donošenja presude i izricanja kazne u isceniranom procesu protiv Pussy Riot.

Free Pussy Riot!

Peaches, Simonne Jones, i mnoge druge muzičarke/i, umetnice/i i slobodne misliteljke i mislioci udružile/i su se i napravili ovaj video spot podrške ruskom feminističkom pank kolektivu PUSSY RIOT!

Nepravoslavni zvuci

I evo šta smo dočekali. Koracima od sedam milja, do nas je stigla pravoslavna varijanta Irana i glasno, reklo bi se dosta nervozno, kuca na naša vrata. U našem građanskom sudu se danas čuju nove pravne kategorije, kao na primer „one su puštale nepravoslavne zvuke“ ili recimo, „one su imale nepravoslavne izraze lica“. To su reči koje se izgovaraju na sudu, a ne tamo na nekom crkvenom skupu! Zvanično – u sudnici građanskog suda!

Ekaterina Samucevič: Završna izjava na suđenju Pussy Riot

Našim nastupom mi smo se usudile, bez blagoslova patrijarha, da iskombinujemo vizuelni imidž pravoslavne kulture i kulture protesta, sugerišući pametnim ljudima da pravoslavna kultura ne pripada samo Ruskoj pravoslavnoj crkvi, patrijarhu i putinu, da bi takođe mogla da bude na strani građanske pobune i protesta u Rusiji.

Umetnik zašio usta u znak solidarnosti sa Pussy Riot

Revoltiran produženim pritvorom članicama benda Pussy Riot, zašivenih usta, umetnik Pjotr Pavlenski je protestovao ispred Kazanske saborne crkve u Sankt Petrsburgu.

Pussy Riot i dalje u pritvoru

Pussy Riot ostaju u pritvoru do suđenja. Jedinstvena Rusija sprema inicijativu za pooštravanje kazni za vređanje osećanja vernika.

Ruske feministkinje osvojile Crveni trg

Na mestu na kom su se nekada čitali carski ukazi, ovih dana feministički pank bend je objavio rat Vladimiru Putinu. One pozivaju žene da zauzmu javne prostore u Rusiji.