Radničke borbe

Kordonima i siledžijama do Zakona o radu i PIO

U subotu je održani hitni protest povodom usvajanja Zakona o radu i PIO. Kako je to izgledalo iz perspektive učesnika protesta, te kako se Vulinovi pseudo socijalisti ophode prema radnicima, pogledajte u ovom videu u režiji Antifašista u akciji

Prvi maj, Chicago: „Mogu iznajmiti polovinu radničke klase da ubija drugu polovinu“

Krajem XIX veka Čikago se isticao po najradikalnijoj levici. Stalno tlačenje od strane kapitalista, primoralo je radnike da pribegnu sili - najradikalniji su u šumama su vežbali sa oružjem, dok su se hiljade radnika okupljale na „tajnim skupštinama“.

Tuzlacima došlo do guše

Dosta je bilo! Dosta ponižavanja, dosta brutalne nadeksploatacije, DOSTA! Tuzlacima je pun kurac svega i više neće trpeti lopove i mangaše iz vlade.

Zašto smo demolirali tablu Agencije za privatizaciju

Skidanjem i demoliranjem table Agencije za privatizaciju želimo da simbolično započnemo proces ukidanja institucija koje od svog nastanka deluju protiv interesa i egzistencije većine stanovnika u Srbiji.

Milojko govedo - zvezda Jutjuba!

Direktor Milojko Damljanović telefonom gađao radnika Gorana Stanisavljevića jer ga je upozorio na nebezbedne uslove za rad

The Wobblies

- Koje si nacionalnosti?

- Nijedne.

- Pa, iz koje si zemlje?

- Ja sam građanin industrije!

- Gde stanuješ?

- U okružnom zatvoru Kuk.

- A pre toga?

- U okružnom zatvoru, Klivlend, Ohajo!

- A pre toga?

Vio.Me: Samoorganizovanje u Grčkoj

Radnici fabrike Vio.Me. iz Soluna, Grčka, brzo su izrasli u međunarodni simbol samoupravljanja. Nakon započinjanja štrajka i zauzimanja svoje fabrike 12. februara 2013, oni su ponovo otvorili fabriku i započeli sa proizvodnjom pod radničkom kontrolom.

Besni radnik izgrebao 31 fijat 500 L u Kragujevcu!

Ogrebotine i poruke "R. hoćemo povišicu" i "R. idi kući" urezane su verovatno šrafcigerom, kraj stop-svetla i sa strane

Noći rada - Revisited

Shvatio sam da radnicama nikada nisu bili potrebni drugi koji će im objašnjavati tajne dominacije

Vio.Me. - samoupravna fabrika u Solunu

Radnici solunske fabrike Vio.Me. sami su započeli proizvodnju nakon što je uprava napustila fabriku.

Dvadeset mitova o sindikatima

Bill Fletcher: „Čujem od radnika koji imaju slabije plaćene poslove, da preziru visoke plate u sindikalnom sektoru misleći da je bolje za ekonomiju ako svi imaju niže plate“

Radnički pokret Japana se bori sa teškoćama rada na određeno vreme

Japanski sindikati su nekada bili snaga sa kojom se računa, ali sa opadanjem članstva, sve bleđeg aktivizma i širenjem rada na određeno vreme mnogi Japanci i Japanke zaboravljaju da sindikati uopšte postoje.

Zagreb: Marš solidarnosti & obilazak Peščenice

Zagrepčanka, Naprijed, TLOS, Croatia bus - imena su samo nekih od tvrtki koje su na zagrebačkoj Peščenici zapošljavale više od šezdeset tisuća ljudi, a danas su ili sasvim uništene ili u stečaju. Mladi antifašisti Zagreba i Kontraakcija poveli su sudionike petog Marša solidarnosti u obilazak ovog groblja tvornica opljačkanih u privatizaciji.

Radnici kolumbijskog General Motorsa zašivenih usta štrajkuju glađu do smrti

Trinaest radnika automobilske industrije iz Bogote, Kolumbija, već tri nedelje štrajkuju glađu i kažu da neće prestati sve dok General Motors ne pristane da pregovora o njihovim zahtevima.

M31 - Antikapitalistički prosvjed u Zagrebu

Konačno skup na kojem ne moramo dijeliti letak kojim objašnjavamo kako je problem u kapitalističkom sustavu!

Radničko samoupravljanje iz teorije ponovno u praksi - zdravstveni radnici preuzeli bolnicu u Grčkoj

Potvrđene su informacije kako su zaposlenici bolnice u grčkom gradu Kilkisu, preuzeli ustanovu i proglasili radničko samoupravljanje. Radnici su se organizirali i povodom preuzimanja bolnice izdali poseban proglas