Roundup

Monsantov službenik priznao da postoji čitava služba za „diskreditaciju“ naučnika

Po prvi put, Monsantov službenik priznaje da postoji čitava služba unutar korpoarcije sa prostim zadatkom da „diskredituje“ i „uništi ugled“ naučnicima koji progovore protiv GMO.

David Suzuki o GMO drveću, Bt pesticidima i Roundup Ready usevima

Čuveni genetičar i borac za zaštitu životne sredine, Dejvid Suzuki, govori o GMO drveću, Bt toksinu, Roundup Ready usevima i dramatičnim posledicama upotrebe pesticida po životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Seme smrti: razotkrivanje laži GMO-a

„Seeds of Death: Unveiling the Lies of GMOs“ je novi dugometražni dokumentarac o sistemskoj korupciji u SAD i opasnostima upotrebe genetski modifikovanih organizama.

10 najvećih PR katastrofa biotehnologije u 2012.

2012. je bila godina u kojoj je bačeno svetlo na biotehnološku industriju. Njene tvrdnje, njene taktike i njeni proizvodi detaljno su istražene i neke od najvećih PR bajki su razvejane. Evo nekih istaknutih primera.

Nova studija dokazuje da Monsantov herbicid Roundup i GM kukuruz uzrokuju pojavu raka, oštećenje organa i preranu smrt

Najprodavaniji herbicid, i genetski modifikovani kukuruz koji je otporan na njega, mogu da dovedu do tumora, višestrukh oštećenja organa i prerane smrti, zaključak je nove studije koja je objavljena danas [19. sep 2012.].

Monsanto – kako nas ubija

Monsanto, korporacija čije je ime postalo sinonim za genetski inženjering i proizvodnju genetski modifikovanih organizama (GMO), danas predstavlja jednu od najozloglašenijih kompanija na svetu.