Silovanje

the Gulabi Gang

Ovonedeljno izdanje emisije „It's the end of the world and I feel fine“ odaje počast svim ženama na svetu, osvrće se na trolove iz Pokreta za prava muškaraca, kao i na to kako razvaljuje banda Gulabi iz Indije čije pripadnice premlaćuju silovatelje sa ogromnim motkama. U muzičkoj pauzi, nastupa Bambu sa pesmom „The Queen is Dead“, dok je istaknuti gost emisije je novinarka Dawn Paley, koja govori o svojoj knjizi „Drug War Capitalism“.

Ukrajinski policajci pretukli i silovali 29-godišnjakinju: Građani zapalili policijsku stanicu!

NEKOLIKO stotina prosvjednika napalo je policijsku stanicu na jugu Ukrajine nakon što je jedan od dvojice policajaca koji su sudjelovali u silovanju mlade Ukrajinke još uvijek na slobodi!

Egipatska država sponzoriše seksualno nasilje nad ženama

"...[N]iko nas neće naterati da ostanemo u kućama, niko neće moći da nas zastraši i natera nas da se krijemo u svojim kućama. I mi ćemo se naoružati da bismo se branile. I bilo koji pas koji se usudi da nam priđe, ja ću ga iseći na komade!"

Veza između globalne ekonomske politike i nasilja nad ženama

Hrabra i odvažna devojka iz Delhija koja je bila žrtva grupnog silovanja, izdahnula je 30. decembra 2012. Ovaj članak je napisan u počast njoj i svim drugim žrtvama nasilja nad ženama.

Mislite da seksizam u reklamiranju nije velika stvar? Razmislite ponovno

Ne, nije ni "bezopasno" ni "bezbrižno" kada časopis Zoo Australia "prepolovi ženu na pola kako bi ju dehumanizirao dok ju vi objektivizirate" ili kada se Virgin Mobile našali da je "totalno smiješno da muž toliko onesposobi svoju ženu da može s njom činiti što mu se prohtije."

Nevidljivi rat

Istraživački dokumentarac o epidemiji silovanja vojnikinja u vojci SAD.

Vizuelizacija ekonomskog silovanja

Bez suvišnih reči, ili još bolje, bez ikakvih reči, Mute odgovara na sledeća pitanja: Kako izgleda grčka kriza? Koje je boje? ekonomsko silovanje koje se pretvara u socijalno.

Mornar koji ljubi, ili "Selektivno slepilo silovateljske kulture"

„Nije bio moj izbor da se poljubimo. On je samo došao i zgrabio me. Nisam ga ni vidjela kako dolazi i prije nego li sam se uopće snašla, bila sam u čvrstom zagrljaju. Bio je doista snažan, i nisam ga ja poljubila, nego on mene.“

Egipćanke i Egipćani protestuju protiv seksualnog zlostavljanja

Nakon što su verski fanatici, kulturni konzervativci i svi ostali muški šovinisti u više navrata napali svoje sunarodnice, a neki od tih napada se desili u sred revolucionarnog trga Tahrir, aktivisti i aktivistkinje koji se ne mire sa mizoginom retradicionalizacijom Egipta organizovali su protest protiv seksualnog zlostavljanja žena, o kojoj se u toj zemlji retko govori. Uprkos očekivanom napadu na učesnike protesta – do kog je i dišlo – hrabre Egipćanke i Egipćani su izložile svoja tela opasnosti od nasilne reakcije muških šovinista i svojim konzervativnim sunarodnicima poslale jasnu poruku: nema nazad!