Teorije zavere

Milje evropske duboke države (NATO i Bilderberg)

Ovo je najintenzivnije bavljenje Bilderberg grupom u poslednjih pet godina ovog programa. Za to vreme, Bilderberg grupa je dospela u žižu javnosti i o njoj se priča daleko više nego pre. Na početku ove emisije govori Čarli Skelton (Charlie Skelton) koji poredi iskustvo izveštavanja o G7 sa izveštavanjem o Bilderbergu. Zatim ćemo čuti sažetak izlaganja Daniela Estulina o Bilderberg grupi iz 2007. a potom i neka zaključna zapažanja Tonija Goslinga.

Zašto industrijski kompleks Alex Jones mora biti uništen

Od kako je objavio video pod nazivom „Fuck Alex Jones“, anarho reper Sole zatrpan je mnoštvom gnevnih komentara Infowars ekipe, koja ga naziva „pederčinom“, ovcom, i „manipulatorom Novog svetskog poretka.

Kontraobaveštajna služba, trejler - Politika teorije zavere

Ovo je trejler za petodelni dokumentarni film "Kontraobaveštajna služba" (Counter-Intelligence), koji baca svetlo na najmračnije delove razuzdane američke imperije.

Druga američka revolucija?

U filmu se pojavljuju Chris Hedges i Alex Jones: Od čajanki u Teksasu do skupova "Čuvara zakletve" u Masačusetsu, VICE istražuje da li su SAD zaista na rubu drugog revolucio

U čemu je problem sa teorijama zavere?

Od ubistva Kenedija do širokog raspona teorija koje se tiču napada od 11. septembra 2001, čini se da su teorije zavere prirodna stvar na levici. Ali da bi trebalo da bude tako? Anarhistički istoričar Peter Staudenmaier razmatra probleme koji nastaju kada se radikalne društvene kritike zamene sa teorijama zavere.

Okupirani zaverama? Pokret "Occupy", populistički antielitizam, i teoretičari zavere

Nedefinisanost ciljeva i apsolutna inkluzivnost pokreta OWS otvara vrata za infiltriranje ekstremne desnice.