Vojska SAD

"Brak je opijum pedera"

Bijesni zbog količine novca i energije koju vodeće američke organizacije za ljudska prava troše isključivo na borbu za postizanje bračne jednakosti i ukidanje vojne doktrine "Don't ask, don't tell", pripadnici "Against Equality" kolektiva, mahom antikapit

Slučajni pronalazač narandžastog agensa

Dark Matters, 3. sezona, 1. epizida
Agent Orange – The Accidental Inventor

Sinopsis: hemikalija koja ubrzava proces cvetanja soje pretvorena je u strahovito oružje tokom rata u Vijetnamu.

Yasiin Bey (aka Mos Def) se podvrgao prisilnom hranjenju koje je deo standardne procedure u Guantánamo Bayu!

Sa početkom meseca Ramazana, više od 100 štrajkača glađu u Gvantanamo Beju nastavlja sa svojim protestom. Više od njih 40 je podrgnuto prisilnom hranjenju. U dokumentu koji je procureo u javnost navode se vojna uputstva, ili standardna operativna procedura, za prisilno hranjenje zatvorenika, i ti detalji su užasavajući. U ovom četvorominutnom filmu organizacije za ljudska prava "Reprieve" i dobitnika nagrade BAFTA, režisera Asifa Kapadie, američki glumac i hip hop zvezda Mos Def, čije islamsko ime je Jasin Bej, podvrgava se ovoj proceduri.

Džejm Stil: Misteriozni čovek Amerike u Iraku

Dugometražna verzija 15-mesečnog istraživanja Guardiana i arapskog BBC-a otkriva kako je penzionisani američki pukovnik James Steele, veteran američkih proksi ratova u El Salvadoru i Nikaragvi, igrao ključnu ulogu u obuci i nadgledao od SAD finansiranih specijalnih policijskih ko

Nevidljivi rat

Istraživački dokumentarac o epidemiji silovanja vojnikinja u vojci SAD.

Rat!

Priznajte, pojma nemate gdje je Sirija. Ni na karti je ne biste znali naći. Ni ja. Sirija je zemlja tamo daleko gdje Ameri love Asada onako kako su lovili Gadafija.

Ovo nisu samo „trule jabuke“. Ovo je užas rata

Da ratovi ne predstavljaju totalni poraz ljudskog duha, bilo bi nečeg groteskno smešnog u pogledu američke reakcije na prizore pišanja.